Menu na Środę 30.05.2018r

 

1. ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM I NATKĄ PIETRUSZKI
(wywar mięsny-warzywny (seler), pieczarki, śmietana (mleko), makaron (gluten, jajko), dodatki)
400g-5zł

2.KREM MARCHWIOWY Z IMBIREM I SEZAMEM
(wywar warzywny (seler), marchew, imbir, mleko kokosowe, sezam, dodatki)
400g-6zł

NOWOŚĆ DANIE PRESTIGE!!!
3. PIECZONY UDZIEC Z INDYKA W JASNYM SOSIE PIECZENIOWYM PODANY Z PLASTRAMI PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW I WARZYWAMI KORZENIOWYMI
(udziec z indyka, śmietana (mleko), cebula, olej, ziemniaki, pietruszka, marchew, seler, dodatki)
120g+30g/100g/100g-20zł

 

4. FILET Z KURCZAKA W SOSIE POROWYM, RYŻ, MARCHEW PAROWANA
(kurczak, por, śmietana (mleko), ryż, marchewka, dodatki)
160g/200g/150g- 13zł

 

5. ZRAZ MIELONY W SOSIE WŁASNYM, KASZA PĘCZAK, BURACZKI ZASMAŻANE
(mięso mielone wieprzowe, jajko, cebula, czosnek, boczek, ogórek kiszony, musztarda (gorczyca, jajko), bułka (gluten), mąka (gluten), kasza pęczak (gluten), buraki, masło (mleko), dodatki)
160g/200g/150g- 12 zł

 

6. ŁÓDZKA BUŁA ZE SCHABEM
(bułka (gluten), kotlet schabowy, mąka (gluten), jajka, bułka tarta (gluten), sałata, pomidor, ogórek zielony, surówka z białej kapusty, prażona cebulka, sos majonezowy (gorczyca, jajko), dodatki)
300g- 11 zł

 

7. SAŁATKA Z MOZZARELLĄ I POMARAŃCZĄ
(rucola, lodowa, mozzarella (mleko), pomarańcza, pomidor suszony, pomidor koktajlowy, pestki dyni, oliwa cytrynowo – ziołowa, dodatki)
300g-13zł

 

8. DESER KOKOSOWY
(mleko kokosowe, jogurt (mleko), wiórki kokosowe, banan, miód, cynamon, czekolada, dodatki)
7 zł

 

9. KOMPOT
300ml – 2,50zł