Menu na Środę 28.02.2018r

1. ZUPA GRZYBOWA Z MAKARONEM
(bulion, grzyby, makaron (gluten, jajko), cebula, czosnek, śmietana (mleko), natka, wino białe, dodatki)
400g- 6zł

 

2.KREM MARCHWIOWY Z IMBIREM I SEZAMEM
(wywar warzywny (seler), marchew, imbir, sezam, dodatki;)
400g-5zł

3. DE VOLAILLE Z BROKUŁAMI I FETĄ, KRUSZONE ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z PORA, JABŁKA I MARCHEWKI
(filet z kurczaka, jajko, mąka (gluten), śmietana (mleko), brokuł, ser feta (mleko), ziemniaki, por, jabłko, marchewka, majonez (gorczyca, jajko), dodatki)
150g/200g/100g- 13 zł

 

4. ZRAZ MIELONY W SOSIE WŁASNYM, ZIEMNIAKI, BURACZKI ZASMAŻANE
(mięso mielone wieprzowe, jajko, cebula, czosnek, boczek, ogórek kiszony, musztarda (gorczyca, jajko), bułka (gluten), mąka (gluten), ziemniaki, buraki, masło (mleko), dodatki)
160g/200g/150g- 12 zł

5. ŁÓDZKA BUŁA ZE SCHABEM
(bułka (gluten), kotlet schabowy, mąka (gluten), jajka, bułka tarta (gluten), sałata, pomidor, ogórek zielony, surówka z białej kapusty, prażona cebulka, sos majonezowy (gorczyca, jajko), dodatki)
300g- 11 zł

6. SMAŻONY RYŻ Z WARZYWAMI PO CHIŃSKU
(ryż, kurkuma, czerwona cebula, papryka, czosnek, marchew, por, fasolka szparagowa,
papryczka chilli, dodatki)
350g - 11 zł

7. SAŁATKA Z KURCZAKIEM, SZPINAKIEM I DIPEM BLUE CHEES
(szpinak, kurczak, ogórek zielony, fasola czerwona, fasola szparagowa, prażone pestki dyni, prażony słonecznik, ser lazur (mleko), śmietana (mleko), majonez (jajko, gorczyca) dodatki))
300g- 13zł

8. KREM KARMEL
(śmietana (mleko), wanilia, cukier, żółtka, karmel (mleko), dodatki)
200g- 7 zł

 

KOMPOT
300ml – 2,50zł