Menu na Poniedziałek 20.08.2018r

 

1. KRUPNIK
(wywar mięsno-warzywny (seler), ryż, ziemniaki, por, natka pietruszki, marchewka, koperek, dodatki)
400g - 5zł

2. KREM Z POMIDORÓW Z MOZARELLĄ
(wywar warzywny (seler), cebula, czosnek, pulpa pomidorowa, mozzarella (mleko), śmietana (mleko), dodatki)
400g- 6 zł

DANIE PRESTIGE!!!
3. KREWETKI Z CUKINIĄ I POMARAŃCZĄ PODANE Z RYŻEM ZE SŁONECZNIKIEM
(krewetki (skorupiaki), cukinia, pomarańcza, zioła, ryż, słonecznik, dodatki)
150g/120g – 20 zł

 

4. KARCZEK WIEPRZOWY Z SALSĄ POMIDOROWĄ, KASZA PĘCZAK, SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO
(karczek, pomidor, chilli, kasza pęczak (gluten), ogórek kiszony, cebula, papryka, dodatki)
160g/200g/150g – 15 zł

5. KLOPSIKI DROBIOWE W SOSIE KAPAROWYM, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, MARCHEWKA BLANSZOWANA
(mięso drobiowe, jajko, kapary, śmietana (mleko), mąka (gluten), natka pietruszki, ziemniaki, koperek, marchewka, dodatki)
2szt/200g/150g- 14 zł

 

6. TAGLIATELLE W SOSIE ZIOŁOWO - ŚMIETANOWYM Z PARMEZANEM
(makaron tagliatelle (jajko, gluten), śmietana (mleko), szczypior, natka, parmezan (mleko), dodatki)
350g- 13 zł

7. SAŁATKA BROKUŁOWO-JAJECZNA Z POMIDOREM
(brokuł, jajko, feta (mleko), cebula, ogórek kiszony, pomidor, kukurydza, majonez, musztarda (gorczyca), dodatki)
300g-12 zł

8. BUDYŃ WANILIOWY Z OWOCAMI
(budyń waniliowy, mleko, owoce, dodatki)
5 zł

 

9. KOMPOT
300ml – 2,50 zł